Het effect van thuisblijven op de lokale ondernemers

Leestijd: 1,5 minuut

In deze bizarre tijd moeten we zoveel mogelijk thuisblijven. De winkelstraten zijn leeg, horeca is dicht en veel diensten kunnen niet meer uitgevoerd worden. Dit raakt ons natuurlijk allemaal, maar wat doet dit met de lokale ondernemers?

Er was al steeds meer leegstand in de winkelcentra, doordat de concurrentie met de grote webshops in het land voor velen een grote uitdaging blijkt. Toch bleven veel inwoners tot nu toe de lokale ondernemers steunen, door hun boodschappen in de winkel om de hoek te doen en lekker een terrasje te pakken. Ze gingen hiervoor speciaal de deur uit, in plaats van online bij de grote warenhuizen te bestellen.

Nu mogen we de deur niet meer zomaar uit en dit heeft direct enorme invloed op de lokale ondernemers. Restaurants moesten verplicht sluiten. Winkels blijven zoveel mogelijk open, maar zien amper klanten in hun winkel. Het bloemenkraampje op de hoek mist de vaste klanten die wekelijks een bloemetje kwamen halen. Veel winkeliers vragen zich af of ze na deze crisis nog wel open kunnen, of dat ze dan al failliet zijn.

We zien mooie initiatieven ontstaan van winkels die bezorgen tot aan de voordeur en diensten die via Skype of op afspraak gaan werken. Ook horecazaken die normaal niet bezorgen, doen dat nu wel. De eerste drive-thru winkels zijn al gesignaleerd. We hopen dat inwoners inzien dat ze hard nodig zijn om de lokale ondernemers te laten voortbestaan. Bestel bij de lokale speelgoedwinkel, de wijnhandel, de bloemenzaak om de hoek. De meesten bezorgen zelfs nog dezelfde dag en ze doen dit met hart en ziel.

Om lokale ondernemers te helpen, bestaan er verschillende platforms, zoals lokaalbezorgen.nl. Hierdoor hoeven winkels, horeca en diensten geen geld en energie te besteden aan promotie en kunnen zij focussen op het klaarzetten van leveringen aan hun klanten. Ook is het voor de lokale klant eenvoudiger, deze kan bijvoorbeeld bij de bakker, slager, groentenwinkel, cadeauwinkel en het miniwarenhuis in één keer bestellen en het wordt contactloos tot aan de deur bezorgd, wel zo makkelijk!

 

Geschreven door: Vivianne Borger

Op de hoogte blijven?
Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van acties van aangesloten winkels, horeca en diensten. Natuurlijk delen we hier ook blogs, nieuws en informatie over nieuwe aangesloten lokale ondernemers.

Blog schrijven
Heb jij ook een verhaal te delen die passend is binnen LokaalBezorgen? Stuur het in door hier te klikken. Natuurlijk wordt jouw naam erbij vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *