Hoera, horeca weer open vanaf 1 juni, maar wat betekent dit?

Als alles volgens planning verloopt, gaat de horeca vanaf 1 juni weer open. Horecabedrijven zijn blij weer aan de slag te kunnen. De reserveringen stromen binnen nadat de versoepeling is aangekondigd. Natuurlijk moeten de horecaondernemers wel voldoen aan de anderhalve meter maatregel. Maar wat verandert er nog meer?

De buitenterrassen gaan weer open, maar binnen is het ook mogelijk om weer een hapje en een drankje te nuttigen. Wel mogen er binnen maximaal 30 personen aanwezig zijn, dit is exclusief personeel. Buiten is er geen maximaal aantal maar moeten de tafels wel op anderhalve meter van elkaar staan. Hierdoor kun je minder tafels en stoelen kwijt dan gebruikelijk, sommige terrassen krijgen toestemming om hun terras te vergroten waardoor ze toch meer gasten kwijt kunnen.

LokaalBezorgen - Contactloos bestellen & bezorgen

Ook het bedienen aan tafel gaat anders. Veel horecaondernemers kiezen ervoor om op anderhalve meter van de gasten een tafel te zetten waar de bestelling op wordt gezet. De gast kan vervolgens naar dat tafeltje lopen en de bestelling meenemen naar de eigen tafel. Daarnaast kiezen sommige horecaondernemers voor een speciale horeca app. Dan kan de gast via de app de bestelling doen en ook via de app de betaling regelen.

Ondanks dat de horecabranche blij is dat ze weer iets mogen gaan doen, is het aantal gasten dat tegelijkertijd aanwezig mag zijn niet altijd even rendabel. Zo zijn er hele kleine cafés en restaurants die maar een paar gasten kwijt kunnen. Daarnaast staat niet iedereen te springen om op 1 juni gelijk het terras op te duiken, sommige mensen willen eerst liever afwachten hoe het gaat met het verloop van de coronacrisis. Wel willen mensen graag hun lokale horecabedrijven blijven ondersteunen, zeker nu de ondernemingen weer open mogen en ze omzet in te halen hebben.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen?
Voor wie graag weer de deur uit gaat is het mogelijk via LokaalBezorgen alvast te reserveren of te bestellen wat je wilt afhalen of ter plekke nuttigen, zodat de wachttijd en ophoping beperkt blijven. Voor wie liever nog even niet er op uit gaan, wij blijven natuurlijk ook alles van de aangesloten lokale horeca, winkels en boeren bezorgen.

Op de hoogte blijven?
Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van acties van aangesloten winkels, horeca en diensten. Natuurlijk delen we hier ook blogs, nieuws en informatie over nieuwe aangesloten lokale ondernemers.

Blog schrijven
Heb jij ook een verhaal te delen die passend is binnen LokaalBezorgen? Stuur het in door hier te klikken. Natuurlijk wordt jouw naam erbij vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *